Wednesday, October 21, 2009

Yang Membuat ku Tersenyum Panjang

Aisyah Humaira' Binti Mohd Nurul Hisyam..

Tak dilupa ucapan Innalillahi wa inna ilaihi rajiun buat anakanda Nur Fatimah, cahaya mata pertama salah seorang mentor saya Ustaz Mohd Ramadhan Fitri Elias dan Kak Khadijah Ismail, telah bertemu dengan janji Allah kepadanya. Setelah dua minggu bertarung nyawa di ICU Hospital Putra Jaya, anakanda beliau Nur Fatimah telah kembali ke Rahmatullah pada jam 6:20 pagi, di subuh hening Dhulqaedah ketiga 1430H. Manusia datang dan pergi..





Salam juang buat semua.

Kesibukan pelajar-pelajar Universiti di saat ini. Assignment, Exam, Assessment, Clinical, Posting, Presentation, Usrah, Mesyuarat, Ulangkaji terakhir, Refleksi diari, dan bermacam-macam lagi.

Hari ini hilang 'mood' buat seketika. Buah hati yang comel pergi jauh menuntut ilmu. Hari ini tiada yang direkodkan dan ditulis banyak. Banyak membantu dan berkomunikasi dengan pesakit sahaja.

Moga rindu ini kan terubat jua. Sekadar menghilang rindu kepada suara gelak tawa dan mimik muka yang comel gebu ini dengan hanya melihat gambar-gambar sahaja.


ye ye, dah 1 Tahun umur saya.. nak terbang.. :)


tembamnya..


eh, anak sapa ni??


with ibu tersayang..


with ayah..:)


sayang adik 'Iffah, jangan nangis yer.. :)


inilah adik 'Iffah, kawan baru saya.. hehe


hehehe


di Restoran Apple dengan ibu dan ayah..


anak ayah ni..


ye ye , anugerah naib johan superbaby :)


rehlah ke Ro'subar, Aisyah tido, ayahnya posing..


dengan haiqal, teman sepermainan yang dah balik Malaysia..


ala-ala anak korea gitu..hehe


anak ayah


bersama kartunis han ri


comel ini..geramnya nak cubit..


di pesta buku antarabangsa..wah, ayah din pun tak sampai lagi nih..


orang suka panggil saya ya 'asal, ya sukkar.. bimakna= "hai si manis.." :)


suko sokmo ini budak.. :)


sentiasa tergelak.. :)


eidul-adha 08. :)


winter sonata bersama ibu dan ayah


with achik uyun


Sentiasa mendapat perhatian orang-orang arab si comel ini..


Banyak lagi gambar-gambar raya dan gambar-gambar terbaru bersama sepupu baru, Auni Nafeesa, tapi tak sempat dimuatkan dan dicari bersama. Em, moga najah buat abe long Hisyam dan kak long Fatimah ya di tahun terakhir di bumi kinanah itu ya.

Aisyah balik ya tahun depan, jaga ayah ibu elok-elok. Balik jadi anak dan cucu yang solehah ya. =) Moga selamat-selamat selalu ya Aisyah, balik nanti jumpa tok mi dan tok bah dan juga Auni ya.

Mungkin berhenti menulis seketika buat menumpu pecutan terakhir. Bermula dengan ujian Quran syafawi 30 Oktober ini. Diteruskan dengan Medical Surgical Nursing dan seterusnya sehingga 23 November. (Mungkin juga kan terus menulis buat ubat minda penghilang penat memecut)

Moga najah dan mumtaz buat semua.

Assalamualaikum.

1 comment:

Mohd Nuruddin Bin Mohamed said...

subhanallah... masyaALLAH.. ucapan yang sepatutnya disebut bila melihat sesuatu yang cantik dan baik.
Semoga anak kecil ini terselamat dari fitnah 'ain'. fitnah 'devil eye' yang dinyatakan dalam hadith..

Masa Itu Nyawa